Головна » 2014 » Грудень » 29 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
21:54
1897, 29 грудня, Житомир,
вівторок.

А бачиш моє серденько: і дістала всі листи, а подумала, що Муся забуває тебе. Ні, моє серденяточко єдине, я тебе не забуваю, щодня думки мої й серце моє біля тебе. Я тільки й живу надією скоро побачити тебе та міцно, міцно пригорнути. Ти моє сонечко!


І знов день збіг без особливих вражінь, блідо, не корисно, неприємно. Пошта тепер спізняється, і я сиджу в редакції до 4-ї години. Тільки що пообідав, а вже ½ до шостої. За ½ години треба знов йти на роботу.
Тільки й маю радості, що лист від тебе. Нізвідки не дістаю листів, жадних новин у мене нема.
Навіть Коген, якого сподівався сьогодні, не приїхав. Чорт його знає, того Когена. Раз у раз дурить, грошей нам не платить, що він собі думає – хто його зна.

Мені все так обридло, так остогидло, що я рад буду, коли моя мука скінчиться.
Серденько моє! Ти мені пишеш, щоб я почав масаж; хай, моя дитиночко, це буде по святах, бо тепер я зовсім здоров, та й перерив буде на кілька днів, як поїду додому. Тоді вже, по святах, як почну, то буду робити не переставаючи.

Ванну теж прийму, але як зовсім добре буду почуватися. Я хоч і не слабий, а все ж і не здоров. Часто голова болить, в’ялість така в цілому організмі, самопочуття погане. А все ж мені сими днями вже краще.
Серденько, ти мені не пишеш, що тобі привезти на ялинку. Я, знаєш, не дуже догадливий, а так хочеться щось Вірунечці подарувати. Порадь, серденько, цілую за те. Тільки не одмовляйся, що нічого не треба, порадь, голубочко.

В сьогоднішньому числі газети не знайдеш моєї роботи. Не встигли набрати “Св[ет] и тени”, так що воно появиться завтра, якщо цензура не з’їсть.
Я дуже радий, що тобі так добре перекладається. Тобі навіть не треба моєї помочі, а це добрий знак. Напиши мені, який розділ перекладаєш, щоб я знав, чи багато вже зробила. Вибачай, голубочко моя єдина, що мушу кидати листа: пора бігти в контору.

Ну, цілую тебе, дитиночко моя любима, не забувай свого Мусю, що тебе так сильно кохає.
Юрасика цілую, маму цілую і всіх.
Твій навік Муся.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1303 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість