Головна » 2014 » Грудень » 25 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
22:39
1897, 25 грудня, Житомир,
п’ятниця.

Кохана Вірунечко!
Дістав тільки відкритку від тебе, а посилки не дістав, бо оповістка дійшла до мене пізно, як вже зачинено було пошту.


Сьогодні не буду багато писати до тебе: так мене сьогодні болить голова страшенне, що не знаю, куди подітися. В редакції ледве висидів, та й не міг нічого робити. Певно, нежить розібрав. То було так тепло, мокро, а тепер мороз великий – тож схопити нежить не трудно.
Ти тільки не турбуйся, не думай, що я застудився. Все це пройде завтра, і я знов буду здоровим і, наскільки можу – бадьорим.

Новин не маю ніяких. Листів нема. Щось два чи три (так, три) вечори пропало у мене, не писав, і тепер сумління гризе мене. Так за день втомлююся, стільки всяких неприємностей, що увечері – мов зварений.
Ти, голубочко моя, нагадуєш мені про ванну, певно, з причини гігієнічних уваг доктора. Ні, не в тому річ. Доктор радив мені не носити фуфайки взагалі або хоч не надягати її на тіло, бо, як він каже, прачки погано їх миють, не так, як біле хустя, на котрому бруд видно. Потому радив невисоку температуру в хаті, рослинну страву, проходки на чистому повітрі і т. ін.

Правда, ні одної з тих рад я ще й досі не виконую. Масажу теж не роблю, ніколи: постараюся, однак, сими днями піти до масажиста й умовитись. Якийсь Шнейдер, кажуть, добрий масажист.
Ой, голова болить. Треба прийняти хіни, може, легше стане. А ще маю нині написати і лист (до Соломоновського, до Криму по просьбі конторщика, що хоче вчитися виноробства).

Серденько моє, Вірунечко, квітонько моя! Не сердься за нинішній лист: сьогодні й я й лист мій погані.
Цілую тебе, рибочко єдина.
Твій кохаючий Муся.

Наших всіх – маму і Юрася й Лідю – цілую міцно. Уклін знайомим.
Чи акуратно дістаєш “Волинь”? Я щодня висилаю.
Бувай здорова! До скорого побачення.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1024 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість