Головна » 2015 » Лютий » 16 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
19:21
1898, 16 лютого, Житомир
Мінель, 22.

Серденько моє миле! От і добре, що Юрась вже перебув найтяжчий період. Тепер він помалу поправлятиметься, тільки коли б він не роздряпав собі ранок на ручках. Що ти зробиш для забезпечення сього
?
У мене, дитиночко, і досі Боржковськ[ий]. Поїде тільки завтра. Він збирається їхати на Бессарабію, на філоксеру. Через те напишу тобі знов короткого листа, а ти не гнівайся за це, рибочко моя єдина, Вірунечко моя люба й кохана.

Сьогодні приїхав Коген. Щось він часто почав їздити сюди. Обіцяв мені вернуть гроші вже не 5-го, а 10-го. Каже, що в неділю батько йому дасть гроші, а у вівторок або в середу вранці він приїде вже з грішми, і ми розрахуємося.
Коли б, моє серденько, скоріш вирватися звідси, а то мені тут так сумно і важко без Вас всіх. Нікого знайомих, ні з ким не бачуся, слова ні до кого вимовити. Ніхто до мене не пише – словом, живу, як в пустині, самота повна. От тільки й радості, що ти напишеш про те, що й як у нас вдома.

Ти так мало, дитиночко, пишеш про себе, про свій стан, здоров’я, що я сливе нічого не знаю про тебе.
Пиши мені, голубочко.
Добре б було, щоб ми не потребували переписуватися, щоб ми вже були разом.
Сиджу тут, мов школяр, що чекає з дому підводи – їхати на вакації.

Мама не хоче мене послухати і дуже, дуже погано робить, що їде. Не того я боюся, що дорога втомить маму, а того, що у мами нема теплої, як на зиму, одежі і що через те легко застудитися. Отож ще раз прохаю подумати над тим, що тепер не літо, а зима, і що мама дуже легко може застудитися.

Чи великі у Юрасика пухирчики на руках? Чи ти не кликала часом Міхаліну подивитися на віспу – і сказати, чи добре віспа прийнялася? Як з дієтою Юрасевою? Чи держите його на дієті, чи ні?
Цілую тебе, рибочко моя єдина. Я здоров, тільки щось сплю погано вже третю ніч, а сю ніч анітрішки не спав. Ну, та це минеться.
Цілую тебе ще раз міцно, твій кохаючий Муся.

Маму й Лідю поцілуй.
Юрасика цілую, мого бідного слабенького Юрасика.
Боржков[ський] засилає вам всім уклін.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1280 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість