Головна » 2015 » Лютий » 5 » Листи з Житомира. Продовження
Листи з Житомира. Продовження
16:16
1898, 5 лютого, Житомир, Мінель, 22.

Доїхав я добре, Вірунечко. Хоч цілу ніч не спав – не міг – а проте почуваюся добре, не застудився, не дуже зморений. Льоня не вийшов. Певне, лист опізнився, як це часто буває, або ти не зовсім ясно написала йому – тільки він не вийшов.
Завтра напишу до його відкритку – поспитаю, чом не вийшов, та попрохаю замовити тютюну. Уяви собі, серденько моє, яка досада! Цілий день сьогодні Тарас просидів у мене і, не дочекавшись, о 7-ій годині вечора поїхав до Києва. Наш потяг прийшов, а його в ту ж мить одійшов. Такий дурний Тарас, що б не почекати кілька годин, адже його в готелі запевнили, що я конче приїду нині. Лишив мені кілька слів – та й годі. Досада.

Од Боровика дістав відкритку. Пише зі Львова, де живе з жінкою вже з тиждень. Сими днями виїздять до Відня. Теж кілька слів, кланяються тобі та жаліються, що я їх забув. Це вже називається “с больной головы – на здоровую”.

Дістав і твої листи, так було приємно почути від тебе кілька слів. Серденько моє єдине, мені так самотньо стало, так якось серце стиснуло, коли опинився знов тут, в готелі. Так мені нудно, так хочеться до тебе, так жалко, що розлучилися. Хоч би вже швидше разом бути!
Бувай мені здоровенька й розумненька, не зроби собі чого лихого. Цілую тебе міцно, серце моє єдине, зіронько моя ясна, коханнячко моє любе. До завтра!

Цілую, твій Муся.
Юрася поцілуй від тата.

Маму й Лідю цілую.

****************************************************************
Примітки:

Тарас – Мальований , студент Київського університету, активний учасник “Братства Тарасівців”, працював у філоксерній комісії в Бесарабії.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1314 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість