Головна » 2024 » Червень » 30 » Кость Москалець із рідними після вручення Чернігівської обласної премії імені Михайла Коцюбинського. 2005 р.
Кость Москалець із рідними після вручення Чернігівської обласної премії імені Михайла Коцюбинського. 2005 р.
07:14

Поет, прозаїк, перекладач, есеїст, літературний критик і музикант Костянтин Вілійович Москалець добре знаний як в Україні, так і далеко за її межами. Він член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Його вважають одним із найзнаковіших вітчизняних поетів. Кость Москалець – автор поетичних збірок «Думи» (1994), «Пісня старого пілігріма» (1994), книги «Людина на крижині. Літературна критика та есеїстика» (1999). Автор суперхіта «Вона», відомого у виконанні рок-групи «Плач Єремії», популярного серед кількох поколінь молодих українців, - лауреат фестивалю «Червона рута-89» у номінації авторської пісні.

Роман К.Москальця «Досвід коронації» відзначений премією журналу «Сучасність» (1994). Здобутки нашого земляка на поетичній$CUT$ ниві також відзначені обласною літературною премією імені Олекси Десняка, премією імені Володимира Свідзинського та ін.

Твори письменника перекладалися польською, німецькою, англійською мовами. Кость Москалець відомий як автор низки пісень, вірші і музику до яких писав сам. У Канаді випущено компакт-диск «Пісні Костя Москальця» у виконанні співака Віктора Морозова.

У 2000-му році вийшла книга вибраної прози Костя Москальця «Рання осінь», згодом з’явилися друком збірки «Келія чайної троянди» і «Нічні пастухи буття».

У вересні 2005 року Костянтин Вілійович Москалець був удостоєний звання лауреата Чернігівської обласної премії імені Михайла Коцюбинського за збірки поезій «Пісня старого пілігріма» і «Нічні пастухи буття».

На фото з архіву Чернігівського музею-заповідника М.М.Коцюбинського: Кость Москалець з матір’ю, племінником і директором музею Ігорем Коцюбинським після вручення премії.

Костянтин Вілійович Москалець відзначений Національною премією України імені Тараса Шевченка 2015 року за книгу літературної критики Тараса Шевченка та есеїстики «Сполохи».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 73 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість