Головна » 2024 » Червень » 6 » 6 червня до музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітав письменник Василь Пабат
6 червня до музею-заповідника Михайла Коцюбинського завітав письменник Василь Пабат
17:27

6 червня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулася презентація книги Василя Пабата «Світло далекої зірки». Цьогоріч письменник є номінантом на Обласну літературно-мистецьку премію імені Михайла Коцюбинського у категорії «Проза» саме за цю книгу.

До книги увійшла одноіменна повість та поетичні твори письменника, написані в різні роки, а ще – літературний нарис «Еволюція ідеї драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Сюжет повісті повертає нас на злам епох – у 90-ті роки минулого століття. Люди помічали, що історія змінюється. І зміни ці були не завжди на краще. Але все ж таки були люди, які мріяли про те, що Україна відродиться на руїнах тоталітарного радянського монстра, який не встояв перед вітром свободи.

Повість автор написав ще два десятиліття тому, коли навчався в Ніжинському педагогічному інституті (1989-1994 рр). Та про рукопис він згадав, коли росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України. Ми впевнені в тому, що слово – це теж сила і зброя. Український літературний ленд-ліз – непереможний і невичерпний.

Дуже цікавою видалася творча зустріч із письменником Василем Пабатом. Він розповів чимало фактів зі своєю біографії, звісно, не оминаючи увагою і історію написання книги «Світло далекої зірки». Щиро бажаємо вам, пане Василю, яскравих творчих злетів та до нових зустрічей у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського!

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 78 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість