Головна » 2018 » Квітень » 19 » Виставка бібліотечних матеріалів до 80-річчя від дня народження Станіслава Реп’яха
Виставка бібліотечних матеріалів до 80-річчя від дня народження Станіслава Реп’яха
16:17

В літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського розпочала свою роботу виставка бібліотечних матеріалів «Йому ще жити й жити у серцях…». Вона присвячена 80-річчю від дня народження Станіслава Реп’яха.

Станіслав Панасович Реп’ях народився 14 травня 1938 року в Глухові Сумської області, а дитинство провів у селі Макіївці Носівського району Чернігівської області, де народилися його батьки. Станіслав був обдарованою дитиною.

Юнак мріяв про військову службу, захоплювався футболом, багато читав, цікавився німецькою мовою, історією. З 1956 року Станіслав почав дописувати в Лосинівську районну газету «Ударний труд». 1957 року газета «Деснянська правда» опублікувала перші вірші С. Реп'яха. Того ж року він став студентом філологічного факультету Вінницького державного педагогічного інституту ім. М. Островського. Працював коректором обласної молодіжної газети, а також на посаді методиста з клубної роботи у Вінницькому Будинку народної творчості. Тут же познайомився зі своєю майбутньою дружиною Тамарою Майданюк.

Твори Станіслава Реп'яха перекладені на дванадцять мов. Письменницька та журналістська діяльність Станіслава Реп'яха була відзначена багатьма преміями та нагородами.

На виставці бібліотечних матеріалів, що відкрилася в музеї Коцюбинського, можна побачити видання письменника різних років. Також є книги, подаровані музеєві і підписані автором. Хочете їх побачити? Тоді гайда до музею на виставку!

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 993 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість