Головна » 2015 » Квітень » 15 » Вас вітає родина Дахно
Вас вітає родина Дахно
18:54
Виставка українських старожитностей чернігівського регіону відкрилась у виставковому залі музею-заповідника М.М.Коцюбинського.

У Великодню світлу середу зібрались шанувальники української народної творчості, щоб помилуватись і надихнутись багатством і духовністю народної культури і мистецтва Чернігівщини.

Ще з далеких часів ХVІІ століття, славної козаччини світить нам у цих прекрасних зразках вишивки, ткацтва вічна українська ідея - активна віра в Бога, єдність духовного життя з талантом і працелюбністю нашого народу. На великому полотні української культури кожен регіон є таким своєрідним перетиком духовності, який осягається через носіїв і творців народної культури. Найчастіше ці цінності зберігають українські родини. На нашій виставці представлена багата колекція старожитностей, зібрана відомим у нашому чернігівському краї колекціонером, майстром вишивки і ткацтва Юрієм Володимировичем Дахно.

Цей шанований і відомий багатьом жителям сіл Чернігівського району сподвижник збереження цінностей давньої української вишивки, ткацтва сам чимало доклав праці, щоб зібрати, зберегти, анотувати цю багату музейну колекцію рушників, сорочок, наволочок, жіночих і чоловічих костюмів, зразків ткацтва. Голова родини - Юрій Дахно - своєю любов’ю до народної спадщини захопив і родину. Його дружина Галина, донька Даша, два сини - Олексій та Костик допомагають батькові. Всі вони талановиті, патріотичні справжні українці.

Родина Дахно крім виставки старожитностей подарувала гостям концерт української пісні, майстерного художнього читання та святковий Великодній настрій.

Виставка працюватиме до середини травня.

Вартість квитків: дитячий – 3 грн.,
Дорослий – 6 грн.












QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1504 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість