Головна » 2020 » Січень » 24 » У музеї Коцюбинського презентували перший том листів Ганни Барвінок до Іллі Шрага
У музеї Коцюбинського презентували перший том листів Ганни Барвінок до Іллі Шрага
17:27

Довгоочікувана подія сталася 24 січня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського, у день весілля Пантелеймона Куліша та Ганни Барвінок. Робота над виданням тривала близько 15-ти років.

У новій книзі «Листи Ганни Барвінок до Іллі Шрага. Том І» вміщено понад сотню листів дружини Пантелеймона Куліша Ганни Барвінок до громадського і політичного діяча, адвоката Іллі Шрага. Чимало з них вийшли друком уперше. Всього ж у фондах музею-заповідника Михайла Коцюбинського зберігається більше 400 листів.

Прочитавши листи з примітками з І тому, можна довідатися про мовні особливості того часу, стиль авторки, але найцінніше, про що можна дізнатися з епістолярної спадщини – спогади про Пантелеймона Куліша. Головні теми кореспонденції, що увійшла до І тому, – смерть та вшанування пам’яті Пантелеймона Куліша, а також початок видавничої справи Ганни Барвінок. Усього листування тривало 14 років.

Видання листів Ганни Барвінок розраховане на чотири томи з «Додатками» в кінці останнього та «Покажчиком імен і назв» у кожній книзі. Передмову до І тому написала кандидат історичних наук Тамара Демченко, а упорядник листів, автор приміток – головний зберігач фондів музею Галина Степанець.

Музей-заповідник М.М.Коцюбинського щиро радіє виданню першого тому своєї монументальної праці та дякує всім, хто сьогодні долучився до його презентації.

Більше фото із презентації можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 828 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість