Головна » 2018 » Квітень » 18 » Пам’яті Михайла Коцюбинського
Пам’яті Михайла Коцюбинського
16:12

25 квітня 1913 року перестало битися серце відомого письменника, сонцелюба, митця, закоханого у красу природи і красу життя, Михайла Коцюбинського. В чернігівському будинку, де жив письменник, стрілки старовинного годинника і досі показують час його смерті – 14 година 25 хвилин. Саме тут промайнули останні 15 років життя митця, і це були найплідніші роки в його творчості. Саме тут він написав «Тіні забутих предків», «Цвіт яблуні», «Лялечка».

Незважаючи на невеликий життєвий шлях – усього 48 із половиною років – М.Коцюбинський встиг зробити величезний внесок в українське письменство. Не даремно ж літературознавець Денис Лукіянович називав Михайла Коцюбинського найяскравішою зіркою на небосхилі української літератури.

І обов’язок кожної людини – вшанувати пам’ять великого класика української літератури, твори якого перекладено на понад сорок мов світу.

25 квітня об 11:00 біля могили Михайла Коцюбинського відбудуться урочисті заходи зі вшанування пам’яті письменника за участю представників влади, громадськості, літераторів, шанувальників творчості. На могилі також буде відправлена заупокійна літія.

Збори учасників – о 10:45 біля майданчика поблизу спуску до Антонієвих печер (приблизно за 50 метрів від могили Михайла Коцюбинського). Тож чекаємо усіх охочих долучитися до вшанування пам’яті відомого українського письменника Михайла Коцюбинського.

Тел. для довідок: (04622) 4-10-03, 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1005 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість