Головна » 2020 » Липень » 27 » Музей М.Коцюбинського запрошує до перегляду віртуальної виставки бібліотечних матеріалів з нагоди 140-річчя від дня народження В.Винниченка
Музей М.Коцюбинського запрошує до перегляду віртуальної виставки бібліотечних матеріалів з нагоди 140-річчя від дня народження В.Винниченка
14:07

28 липня минає 140 років від дня народження видатного українського письменника, драматурга, художника, громадського і політичного діяча Володимира Винниченка. Сьогодні можна зустріти різні оцінки його ролі у становленні української державності, адже були в поглядах і вчинках В.Винниченка як благі наміри з, часом, фанатичною вірою у власну правоту і нетерпимістю до думок соратників і опонентів, так і стратегічні прорахунки, що мали масштабні наслідки для молодої держави і самого політика. Проте літературна спадщина письменника, безперечно, належить до золотого фонду не лише української, а й світової белетристики і драматургії.

Тому при нагоді пропонуємо ознайомитися з віртуальною виставкою бібліотечних матеріалів «Володимир Винниченко: між мистецтвом і політикою». У ній представлені щоденники митця, з яких можна, так би мовити, від першої особи дізнатися про погляди і переживання автора, поглянути на збірки літературних творів самого В.Винниченка, опубліковані у різні роки, і книги, де письменник сам стає персонажем, а його творчість – об’єктом дослідження.

У фондах нашого музею збереглися понад два десятки листів В.Винниченка до М.Коцюбинського, зі змістом яких детально можна ознайомитися у музейному виданні епістоляріїв.

Ще однією гранню таланту В.Винниченка є живопис. Не маючи професійної мистецької освіти, він написав кілька десятків картин, серед яких портрети, пейзажі, натюрморти, які мали високі оцінки сучасників митця і заслуговують на увагу сьогодні.

Приємного перегляду!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 506 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість