Головна » 2017 » Грудень » 5 » Музей Коцюбинського запрошує на творчу зустріч із письменниками братами Капрановими
Музей Коцюбинського запрошує на творчу зустріч із письменниками братами Капрановими
12:06

15 грудня о 17:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику відбудеться творча зустріч із відомими українськими письменниками та видавцями братами Віталієм та Дмитром Капрановими. Вони стали відомими завдяки своїм книжкам «Таємні файли», «Забудь-річка», «Щоденник моєї секретарки», «Зоряний вуйко», «Розмір має значення», «Приворотне зілля» та ін.

На початку 90-х років брати Капранові організували в Москві потужний український діаспорний рух. Тоді вони видавали українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати». Саме в той час Віталій та Дмитро розпочали роботу над книжкою «Кобзар 2000», яка тривала цілих десять років.

Брати заснували книжковий проект – каталог книжок поштою «Книгоноша» - у 1998 році вони зібрали у видавництвах 600 книжок українською мовою, які і увійшли до першого каталогу.

1999 року Капранові спільно з телеканалом 1+1 та брендом «Корона» організували перший конкурс української гостросюжетної літератури, що мав назву «Золотий Бабай». Перше місце в конкурсі посіла книга Василя Шкляра «Ключ».

2000 року Віталій та Дмитро очолили видавництво «Зелений пес», яке першим видало роман Леоніда Кононовича «Я, зомбі». А через рік вийшла друком книжка Капранових «Кобзар 2000». Вона стала настільки популярною, що перевидавалася 5 разів. Нині видавництво «Зелений пес» видає щороку більше ніж 60 книжок, що дозволяє йому тримати лідерство серед українських видавництв.

Якщо бажаєте зустрітися з відомими братами-близнюками Капрановими, обов’язково завітайте до музею-заповідника 15 грудня.

Початок творчої зустрічі о 17:00.

Вхід вільний.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 946 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість