Головна » 2023 » Листопад » 17 » Мистецький місяцелік. З нагоди ювілею Олени Саченко
Мистецький місяцелік. З нагоди ювілею Олени Саченко
09:31

Чернігів завжди надихав художників своїми краєвидами. І кожен живописний твір мимоволі стає мистецьким переосмисленням знайомих нам картин міського життя, в якому автор завжди знаходить незвичний ракурс чи особливу деталь в кольорах, освітленні, хитросплетінні візуальних образів, тим самим спонукаючи споглядача його живопису подивитися на світ очима митця, відкрити для себе нові горизонти сприйняття дійсності.

Саме такими є роботи чернігівської мисткині Олени Володимирівни Саченко, яка 2012 року була відзначена обласною літературно-мистецькою премією ім.М.Коцюбинського у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» за цикли робіт «Мій Чернігів» та «Шлях душі».

Мистецьку освіту Олена Саченко здобувала у республіканській художній школі ім. Т.Г.Шевченка в Києві (1979-1986 рр.) та у приватній художній студії М.О.Шкарапути. У 1993 р. стала членкинею Молодіжного об’єднання художників при спілці художників України, а вже за рік вступила до Національної спілки художників України. Того ж 1994 р. закінчила державний педагогічний інститут ім. Т.Г.Шевченка за фахом «викладач образотворчого мистецтва».

Багато років Олена Володимирівна працює як художник та дизайнер у різних компаніях. Тривалий час обіймає посаду відповідального секретаря Чернігівської обласної організації Національної спілки художників України.

З 1992 р О.Саченко є постійною учасницею обласних, всеукраїнських, персональних і міжнародних виставок та мистецьких заходів. Її роботи зберігаються у численних музеях та приватних колекціях в Україні і поза її межами.

У своїх настроєвих, атмосферних роботах мисткиня звертається до теми вічних цінностей, зокрема, духовності, спадковості поколінь і культур, єдності душі тощо.

Мистецький твір Олени Саченко – «П’ятницька увечері» з циклу «Мій Чернігів» - став окрасою колекції живопису музею-заповідника М.Коцюбинського. І не даремно сьогодні, 17 листопада, ми згадали пані Олену, адже нині вона відзначає своє ювілейне новоліття.

Віншуємо Вас цього дня, пані Олено! Зичимо натхнення на нові звершення, здоров’я і наснаги, аби підкорювати незнані вершини творчості, світлої радості в кожному дні, а до того ж – Божої благодаті Вашому серцю і переможного миру нашій Україні!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 93 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість