Головна » 2020 » Жовтень » 25 » «Чарівність осені дарує нам натхнення»: в музеї М.Коцюбинського нова виставка декоративно-ужиткового мистецтва
«Чарівність осені дарує нам натхнення»: в музеї М.Коцюбинського нова виставка декоративно-ужиткового мистецтва
10:44

Відкриття виставки «Чарівність осені дарує нам натхнення» у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулося без гостей. Зазвичай на таких заходах багато людей, тому що кожна виставка – це подія і для музею, і для відвідувачів, які можуть насолодитися не лише мистецькими роботами, а і музикою, піснями, танцювальними номерами. Але через епідеміологічну ситуацію у країні і в Чернігові, зокрема, у день відкриття були присутні тільки майстри, роботи яких прикрасили виставкову залу. Сподіваємося, найближчим часом ситуація зміниться на краще, і ви зможете відвідати виставку робіт талановитих майстрів нашого міста.

Основа виставки – роботи досить відомої майстрині Дідович Олександри Іванівни. Вже понад 10 років вона дивує нас своїми талантами: картинами зі шкіри, нетрадиційними гобеленами, розписом по склу, українськими ляльками, виробами в оригінальній авторській техніці.

У виставці взяла участь і керівник асоціації майстрів ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Олена Мичкова. Вона не просто активна громадська діячка, а й дуже талановита людина. У цьому можна пересвідчитися, переглянувши її роботи.

Вироби з кераміки представниці ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Галини Близнюк вражають теплотою, яскравістю кольорів та українським колоритом.

Серед учасників виставки є новий для виставкової зали музею автор – художник-аматор Володимир Сазонов. Хоча своє життя він присвятив армії (кадровий офіцер, підполковник запасу), але малюванням захоплювався з дитинства. У його доробку близько сотні робіт, на виставці ж представлено кілька творів, серед яких пейзажі, портрети та сюрреалістичні картини.

Невелику частину виставки займають роботи співробітниці музею-заповідника М.Коцюбинського Олени Сазонової ­– заняття зі школярами, майстер-класи, виставкова робота, постійне спілкування з талановитими людьми надихнули її зайнятися творчістю. Збільшення кількості вільного часу під час березневого карантину стало поштовхом для пошуку нової діяльності. Так виникла ідея декорувати різні предмети домашнього вжитку. В хід пішло все – ґудзики, нитки, намистини, ремені, пояси, клаптики шкіри тощо. До всього, такі речі стали і подарунками, адже приємно отримати баночку запашного меду, прикрашену квітами, метеликами і стрічками.

Виставка «Чарівність осені дарує нам натхнення» триватиме понад місяць, тож сподіваємося, що за цей час епідеміологічна ситуація у нашому реґіоні та країні зміниться, і музей зможе знову приймати відвідувачів. Слідкуйте за нашими новинами на сайті та в соцмережах, щоб не пропустити цей момент.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 648 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість