Головна » 2020 » Січень » 2 » 9 січня. Відкриття виставки міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов»
9 січня. Відкриття виставки міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М.Коцюбинський і С.Параджанов»
16:20

9 січня о 14.00 Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М. М. Коцюбинського запрошує усіх охочих на відкриття виставки міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М. Коцюбинський і С. Параджанов».

Повість М. Коцюбинського «Тіні забутих предків» у кінопрочитанні С. Параджанова і сьогодні, через кілька десятиліть по своєму виході на широкий екран, вражає глядачів і належить до когорти шедеврів світового кінематографу. А яким же був Сергій Параджанов – митець, чий талант вийшов далеко за межі кіно, проростаючи в живописі, мистецтві колажу, мистецтві не втрачати себе за будь-яких обставин?

Саме про це та багато іншого можна буде довідатися під час відвідування нової музейної виставки. В експозиції представлені артефакти, особисті речі С. Параджанова та його родини з приватних архівів митців його найближчого оточення.

Учасники проєкту: Михайло Насберг (Стокгольм, Швеція), Марк Поляков (США), Юрій Мечітов (Тбілісі, Грузія), Женя Асатрян (Єреван, Вірменія), Алла Жмайло (Київ, Україна), Катерина Данник (Київ, Україна), Андрій Алавердян (Дніпро, Україна), Мікаел Аванян (Хмільник, Україна), Вінісіо Рохас (Ередія, Коста-Ріка), Ектор С’єрра (Токіо, Японія).

Поетична сторінка: Дмитро Бураго (Київ, Україна).

Музичний супровід: Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські Клейноди» (Чернігів, Україна), Світлана Мирвода (Київ, Україна).

У межах проєкту відбудеться:

Майстер-клас з колажу – Олена Оганесян (Київ, Україна).

Засідання кіноклубу Parajanov-ART за фрагментами відеофільму Романа Балаяна «Ніч в музеї Параджанова».

Кураторка і ведуча проєкту – Олена Оганесян.

У день відкриття, 9 січня, вхід на виставку – вільний.

Виставка працює з 9 січня 2020 р. до 11 лютого 2020 р. Експозиція відкрита для відвідувачів з 9.00 до 17.00, субота і неділя – з 10.00 до 17.00.

Вартість квитків:

  • учнівський – 5 грн,
  • студентський – 8 грн,
  • дорослий – 10 грн.

 

Проєкт відбувається за підтримки Чернігівської ОДА, Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС-Україна», Parajanov-ART, ГО «Вірменська община Чернігівщини».

Довідки за телефонами: (0462) 677-481, 678-741.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 739 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість