Головна » 2018 » Квітень » 25 » 27 квітня в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкриється виставка «Миттєвості нашого життя»
27 квітня в музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкриється виставка «Миттєвості нашого життя»
15:05

27 квітня о 10:00 в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться відкриття виставки фоторобіт Марка Залізняка, уродженця Донецької області, з нагоди 125-річчя від дня його народження. Фотороботи, які представлені на ній, привезені з Покровського історико-краєзнавчого музею.

Доля Марка Залізняка не була легкою. Він народився 5 травня 1893 року в селі Сергіївка Бахмутського повіту Катеринославської губернії (нині це Покровський район Донецької області). Коли хлопчику було 12 років, він побачив оголошення в газеті: «Хто хоче заробляти 100 карбованців на місяць, фотографуй». Після цього Марк вирішив витратити всі свої наколядовані гроші (а це було 4 карбованці) і купити фотоапарат. Відтоді він не розлучався з ним.

Марк Залізняк зафіксував чимало подій із життя простих людей на світлинах. Фотографував він і знаки часу. На його фотороботах можна побачити вітряк, який невдовзі знищили; трактор, що змінив узагалі увесь уклад робіт на полі; будівництво школи, яку люди зводили самотужки за власний кошт; збір зернових за допомогою лобогрійки – простої машини для жнив основних зернових культур; і, звісно ж, соціалістичне змагання, в якому можеш стати героєм.

Більшість фотографій Марка Залізняка, що зберігаються в архівах, свідчать: його цікавив портрет колективу. Але важко не помітити іще одного очевидного факту в структурі робіт Залізняка – дивовижної внутрішньої геометрії, довкола якої вибудовується простір кадру. І це мистецтво, що проступає за зупиненими миттєвостями повсякденного життя.

Якщо вас зацікавила виставка фоторобіт Марка Залізняка «Миттєвості нашого життя», тоді обов’язково завітайте на її відкриття 27 квітня.

Початок о 10:00.

У день відкриття відвідування – безкоштовне.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 803 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість