Головна » 2018 » Квітень » 27 » 27 квітня в музеї Коцюбинського відкрилася фотовиставка Марка Залізняка
27 квітня в музеї Коцюбинського відкрилася фотовиставка Марка Залізняка
12:31

27 квітня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відкрилася виставка фоторобіт Марка Залізняка «Миттєвості нашого життя». Її приурочено до 125-річчя від дня народження фотографа. До Чернігова експозиція приїхала з Покровського історичного музею у рамках культурного обміну між Донецькою та Чернігівською областями. Про це розповів директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський.

Цього дня до садиби Михайла Коцюбинського завітала і директор Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова. Вона чимало розповіла про долю Максима Залізняка та про його фотороботи, привезла із собою цікаву слайд-презентацію, яка ілюструвала експозиційні матеріали її музею. На заході був і виконуючий обов’язки директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Павло Веселов. Він виконав приємну місію – вручив пані Ангеліні Рожковій Почесну грамоту  Департаменту.

До слова запрошували і представників Інституту національної пам’яті  Сергія Бутка та Сергія Горобця. Вони зазначили, що виставка яскраво ілюструє процес розкуркулення, примусової колективізації в Україні, ці фото – справжній скарб для істориків України.

Відзняті матеріали лягли в основу документальних фільмів «Голодомор», «Миттєвості нашого життя», «Симфонія Донбасу», «Старий і новий Дніпро». Світлини Марка Залізняка можна побачити в шкільних підручниках з історії, їх друкували у газетах та часописах, до них часто звертаються ЗМІ. А тепер жителі та гості Чернігова мають змогу побачити їх у музеї Коцюбинського.

Виставка триватиме до 13 травня.

Вартість квитків:

дитячий – 5 грн;

студентський – 8 грн;

дорослий – 10 грн.

Більше фото із виставки можна побачити на нашій сторінці у Фейсбук.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03; 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 994 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість