Головна » 2018 » Квітень » 23 » 26 квітня до музею Коцюбинського завітає Валерія Богуславська зі своїм новим перекладом книги з ідишу
26 квітня до музею Коцюбинського завітає Валерія Богуславська зі своїм новим перекладом книги з ідишу
12:06

26 квітня о 13 годині в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбудеться презентація перекладу книги Альтера Есселіна «Елегія дерева». З ідишу українською мовою переклад зробила Валерія Богуславська.

Про одного із найцікавіших поетів ХХ століття, на жаль, мало знають на Батьківщині. Цьому є дві причини – Голокост і національна політика Радянського Союзу. Альтер Есселін народився в Чернігові, а помер у США. Він написав кількасот віршів, видав три книги на ідиші. Одна з його збірок отримала престижну премію Гарі Ковнера як краща книга віршів на ідиші. У 50-х роках ХХ століття поезію Альтера Есселіна друкували всі єврейські газети Америки. Поет і есеїст Мелех Равич назвав Альтера майстром усіх поетичних таємниць, людиною, яку Бог дійсно обдарував талантом.

Збірку «Елегія дерева» переклала українською мовою відома перекладачка і поетеса, член Національної спілки письменників України Валерія Богуславська. В її творчому доробку – переклади з англійської, російської – твори Переца Макіша, Марини Цвєтаєвої, Джорджа Гордона Байрона, Володимира Нарбута, Арсенія Тарковського та інших.

Довідки за тел.: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 810 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість