Головна » 2022 » Грудень » 30 » Воєнний 2022-ий у музеї М.Коцюбинського: підсумки року, що минає
Воєнний 2022-ий у музеї М.Коцюбинського: підсумки року, що минає
12:11

Спливають останні дні 2022 року. Він видався нелегким, з тривогами й обстрілами, але й з відкриттям нових сенсів, з усвідомленням цінності кожної миті, з пізнанням своїх істинних можливостей і прагнень. За ці дванадцять місяців було всього: виставки та екскурсії, плани на створення цікавих проектів, які раптово і безжально обірвалися разом з вибухами перших російських ракет 24 лютого...

Але наші Збройні Сили вистояли перед натиском ворога і вже навесні музей відновив свою діяльність. Завдяки допомозі від благодійних організацій та зусиллям працівників було здійснено першочергові ремонтні та консерваційні заходи, спрямовані на подолання наслідків березневих обстрілів, впорядковано меморіальний садок Коцюбинських, який так люблять наші відвідувачі, а фахівці Національного науково-дослідного реставраційного центру України відреставрували музейні предмети, які були пошкоджені осколками ворожих снарядів, або ж потребували невідкладних реставраційно-консерваційних заходів.

Восени музей відновив виставкову діяльність, а у грудні за доброю традицією ми знову запросили відвідувачів на передноворічні майстерки та різдвяні зустрічі. Важливою метою таких заходів був збір коштів для підтримки ЗСУ.  Саме тут час згадати про те, що крім традиційної музейної роботи, уже кілька місяців наші музейники дбають про допомогу захисникам. За цей час у музеї сплетено десятки маскувальних сіток, які приховують військових від ворожого ока, а виготовлені працівниками теплі шкарпетки та окопні свічки зігрівають їх у зимові холоди. І частина зібраних під час грудневих заходів коштів якраз була використана для придбання парафіну, аби більше окопних вогників могли зігріти українських воїнів зимними днями і ночами на бойових позиціях. Іншу частину було передано до Єдиного Волонтерського Центру для забезпечення нагальних потреб воїнів з Чернігівщини. 

Попереду новий 2023 рік. І всупереч щоденним воєнним загрозам ми вже плануємо нові цікаві заходи та виставки і щиро сподіваємося, що цей рік запам'ятається наступним поколінням як рік нашої Перемоги.

Щасливого й Переможного Нового року!

 

 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 238 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість