Головна » 2023 » Березень » 3 » В музеї Коцюбинського відкрилася виставка живопису Раїси Лябах «В очікуванні весни»
В музеї Коцюбинського відкрилася виставка живопису Раїси Лябах «В очікуванні весни»
16:38

Третього березня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбулося відкриття виставки живопису прилуцької художниці Раїси Лябах «В очікуванні весни».  На виставці представлені полотна з квітами, що знайомі кожному, – тут і тюльпани, волошки, ромашки, півонії, лілії… А як виписані фрукти! Здається, що стиглі сливи і груші пахнуть прямо з полотна! Є картини і з пейзажами: і море, і гори, і ставки радують око кожного, хто погляне на них.

Коли заходиш до виставкової зали, то здається, наче потрапляєш до справжнього квітучого саду - такого, як на території музею-заповідника. Ось і сьогодні, під час відкриття виставки гості змогли не лише насолодитися красою картин, а і прослухати спогади Ірини Коцюбинської про те, яким був сад біля меморіального будинку, коли у ньому жив Михайла Коцюбинського.

Художниця Раїса Лябах уперше виставляє свої роботи на широкий загал у Чернігові. Готуючись до виставки, вона ще раз перечитала деякі твори Михайла Коцюбинського і спеціально для музею написала та подарувала нам картину «Цвіт яблуні». Щиро дякуємо вам за такий подарунок! Він займе чільне місце у нашій музейній колекції експонатів.

«Я українка і пишаюся тим, що зросла на цій рідній землі, з її мальовничою природою, багатою історією», - каже про себе Раїса Лябах. Здається, що картини художниці увібрали всю силу природи і дарують її нам, глядачам. Отож, завітавши на нашу виставку, ви також зможете поринути у світ цієї неймовірної краси з його яскравими барвами..

Виставка доступна для перегляду в музеї щодня.

Вартість вхідного квитка:

  • для дорослого – 20 грн;
  • для дитини – 10 грн.

Вартість екскурсійного обслуговування – 100 грн.

Довідки за тел. (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 322 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість