Головна » 2021 » Грудень » 22 » В музеї Коцюбинського відбулася зустріч членів міського об’єднання товариства «Просвіта»
В музеї Коцюбинського відбулася зустріч членів міського об’єднання товариства «Просвіта»
17:03

22 грудня 2021 року в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М.Коцюбинського відбулися збори членів Чернігівського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Зустріч була присвячена 115-й річниці від заснування «Просвіти».

Вступне слово на заході взяв директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський. Він розповів про історію заснування товариства «Просвіта», її першого очільника – Михайла Коцюбинського та про діяльність організації в перші роки існування.

Голова міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Андрій Глухенький ознайомив присутніх із сучасним станом справ «Просвіти» та подарував музеєві Коцюбинського книжку Ю.Соболя та В.Чепурного «Цеглинка для рідного краю. Історія відродження Чернігівської єпархії (1989 – 2002), за що ми щиро вдячні.

Історик, представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко детально розповів про передумови виникнення «Просвіти».

До жвавого обговорення діяльності організації долучився також і журналіст, редактор газети «Світ інфо» Петро Антоненко.

Наприкінці зборів було визначено, що наступна зустріч відбудеться після новорічно-різдвяних свят.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 396 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість