Головна » 2021 » Грудень » 21 » «У вирi новорiчних сподiвань»: виставка поштівок з архіву Ірини Коцюбинської
«У вирi новорiчних сподiвань»: виставка поштівок з архіву Ірини Коцюбинської
15:26

Традиції святкових привітань уже не одну сотню років є невід’ємною частиною народної культури. Вітання і побажання добра висловлювали у обрядових піснях, примовляннях, згодом писали у листах. З розвитком друкарської справи усе популярнішими стають листівки.

На українських теренах вони особливо користувались попитом у другій половині ХХ століття. І напередодні новорічних та різдвяних свят пропонуємо познайомитися з колекцією листівок з архіву Ірини Коцюбинської – доньки письменника, котра протягом двох десятиліть очолювала наш музей.

На виставці представлені новорічні поштівки, надіслані Ірині Михайлівні з різних куточків України і світу протягом 60-70 років ХХ століття.

Серед них – привітання від родичів, знаних митців, письменників, науковців і офіційних осіб, зокрема: П.Тичини, О.Гончара, Б.Патона, О.Саєнка, А.Кацнельсона, Ю.Смолича, О.Ющенка, П.Панча, О.Левади, І.Драча, Я.Грохульського, П.Тронька, М.Потупейка, Ю.Збанацького, Б.Патона, І.Цюпи, І.Чендея, Н.Крутікової, Т.Левчука тощо.

Кожна листівка – це не лише щирі слова привітань з новоріччям, але і справжній відбиток тієї далекої епохи. А для нас сьогодні – ще кілька виразних штрихів, що доповнюють урочисту атмосферу прийдешніх свят.

Виставка триватиме до кінця січня.

Тел.: (0462) 677-481, 678-741, (097) 465-70-91, (093) 002 42 96.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 452 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість