Головна » 2017 » Лютий » 27 » У музеї-заповіднику М.Коцюбинського презентували новий мистецький проект
У музеї-заповіднику М.Коцюбинського презентували новий мистецький проект
13:35

24 лютого у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася презентація нового мистецького проекту «Михайло Коцюбинський. У колі друзів». Перша зустріч проекту була присвячена видатному українському письменнику, байкареві Леоніду Глібову.

На початку заходу автор і ведуча проекту Наталія Коцюбинська звернула увагу гостей, що цього року під час уже традиційних щомісячних зустрічей розмова піде про людей, котрі оточували письменника, з якими він був пов’язаний у своїх повсякденних, творчих і громадських справах. А особливий акцент буде зроблено на тих особистостях, з якими цього року пов’язані ювілейні дати.

Однією з таких особистостей, 190-річний ювілей котрого ми відзначатимемо 5 березня, і є виданий український письменник, поет, байкар, видавець і громадський діяч Леонід Глібов. Хоча Михайло Коцюбинський і Леонід Глібов не були особисто знайомі, проте є чимало ниточок, що пов’язують цих двох талановитих людей, котрі у різні часи жили в Чернігові. Саме про ці зв’язки, а ще про особисту і творчу долю Л.Глібова та його нащадків говорили цього вечора у затишній музейній залі.

За чашкою духмяного чаю глядачі здійснили мандрівку у часі і просторі та прогулялися вулицями старовинного Ніжина і Чернігова, котрими свого часу неодноразово ступала нога Леоніда Глібова та його родини, послухали пісню «Стоїть гора високая», написану на слова поета.

Уже традиційно наприкінці заходу Наталія Михайлівна анонсувала нову зустріч, котра відбудеться 17 березня і буде присвячена Миколі Лисенку.

Отже стежте за нашими анонсами і не проґавте можливість провести чудовий вечір у затишній атмосфері музею М.Коцюбинського.

Телефони для довідок: (04622) 4-10-03, (097) 465 70 91; (063) 065 61 49.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Більше фотографій з заходу на нашій сторінці у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1289 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість