Головна » 2022 » Грудень » 26 » У музеї М.Коцюбинського відбулися перші інтерактивні екскурсії «Різдво та Новий рік у родині Коцюбинських»
У музеї М.Коцюбинського відбулися перші інтерактивні екскурсії «Різдво та Новий рік у родині Коцюбинських»
11:09

Цими днями, 23 та 24 грудня, напередодні Різдва у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулися незвичайні екскурсії у святковій музейній вітальні. Наші гості за чашкою запашного чаю здійснили захопливу мандрівку у часі і просторі, аби дізнатися, як відзначали зимові свята у родині письменника та які різдвяні історії з його життя дійшли до наших днів.

Традиційна експозиція меморіального будинку письменника у тому вигляді, в якому її звикли бачити наші відвідувачі, наразі не діє у зв’язку з загрозами воєнного часу. Але навіть у темні і складні часи жодне зло немає сили згасити світло Різдвяної зірки і яскравий вогник віри у неминучу перемогу добра, що палає у наших душах. Саме тому вітальня меморіального будинку М.Коцюбинського завдяки дбайливим рукам наших працівниць перетворилася на чарівну різдвяну світлицю, оздоблену ніжними рукодільними прикрасами, аби кожен, хто завітає сюди, відчув настрій прийдешніх свят, знайшов для себе спочинок та натхнення на майбутній рік.

У такій різдвяній атмосфері гості заходу в дещо незвичній інтерактивній формі подорожували від Різдва до Різдва з життя однієї людини – видатного українського письменника М.Коцюбинського, який тонко і з неймовірною майстерністю у листах і творах передав свої спостереження, відчуття, думки, переживання, пов’язані з такими улюбленими у його родині святами…

Але різдвяні та новорічні свята лише починаються і вже за якийсь час ми знову запросимо охочих відвідати інтерактивну екскурсію «Різдво та Новий рік у родині Коцюбинських». Крім того, замовити екскурсію для невеликих груп за сприятливої безпекової ситуації можна буде до кінця січня.

Довідки за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.

Більше фотографій з заходу на сторінці музею у Фейсбук.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 186 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість