Головна » 2022 » Грудень » 14 » Святкові майстерки дарують радість
Святкові майстерки дарують радість
12:58

«Майстерня гарного настрою» в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського традиційно починала свою роботу перед кожним святом – Днем Святого Миколая, Новим роком, Днем усіх закоханих, 8 Березня, Великоднем. У передсвяткові дні у нас завжди було весело та гамірно, бо до нас приходили діти на майстер-класи чи не з усіх чернігівських шкіл. Були також маленькі гості і з району.

Цьогоріч війна внесла корективи в життя кожного. Та все ж  у грудні ми вирішили відновити свою славну традицію організації святкових майстер-класів. Бо ж Новий рік ніхто не відміняв. І ми прагнемо подарувати всім охочим хоча б маленький шматочок свята, гарний настрій та можливість проявити свої творчі здібності. Для цього зараз ми організовуємо новорічні майстерки на вихідних. На них можуть завітати усі охочі – і дорослі, і малі. Під час майстер-класів ми пропонуємо виготовити оригінальну новорічну іграшку. Вона легко може стати окрасою не лише ялинки, а і просто вашої оселі. Для цього використовуємо різні підручні засоби. В хід іде тканина, синтепон, старі лампочки, стрічки, фарби, блискітки, клей. Усе, що потрібно для виготовлення іграшки, ми надаємо. З собою брати нічого не потрібно. Про те, коли і о котрій годині буде проходити майстер-клас, можна дізнатися із наших оголошень на музейному сайті та на сторінках у соцмережах.

Якщо в минулі роки «Майстерня гарного настрою» працювала у виставковій залі, то цьогоріч вона перемістилася до меморіального будинку на території музею. Це господа, в якій більше сотні років тому жив класик української літератури М.Коцюбинський. У найбільшій кімнаті – вітальні – ми облаштували справжню різдвяну світлицю. Її прикрасили новорічними іграшками – в’язаними кульками, сніжинками, гірляндами, підсвічниками. До речі, всі прикраси – це хенд-мейд. Над його створенням працювали наші майстрині.

Вітальня у будинку Коцюбинського – це саме та кімната, де колись збиралася вся родина письменника, аби відсвяткувати родинні свята. Саме тут відбувалися і літературні суботи. Тому вважаємо, що у нашій різдвяній світлиці по-справжньому особлива атмосфера.

Та цьогорічні майстер-класи розраховані не на таку велику кількість людей, як минулі роки. Кількість місць на майстерки – обмежена. Приходити можна лише за попереднім записом по телефону.

Грудневі майстер-класи в музеї Коцюбинського проводимо за донат на ЗСУ. Ми прагнемо допомогти нашим захисникам, адже вважаємо, що це під силу кожному. І ось таким чином наш музей теж долучається до благородної справи.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 237 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість