Головна » 2023 » Березень » 23 » Поетична екскурсія-розвага виставкою Раїси Лябах «В очікуванні весни»
Поетична екскурсія-розвага виставкою Раїси Лябах «В очікуванні весни»
10:53

Чи може екскурсія бути незвичною, оригінальною, із різними завданнями та головоломками? Звичайно! Саме така відбулася 22 березня в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Так, до виставкової зали на поетичну екскурсію-розвагу виставкою живопису Раїси Лябах «В очікуванні весни» завітали студенти Фахового коледжу транспорту та комп’ютерних технологій у Чернігові.

Під час огляду живописних робіт прилуцької художниці Раїси Лябах юні гості шукали різні «станції», які заздалегідь для них були підготовлені біля окремих картин. Та щоб їх віднайти, студентам потрібно було відгадувати загадки, ребуси, розгадувати головоломки, а ще – знайомитися з поезіями відомих українських письменників: Василя Симоненка, Марка Вороного, Ліни Костенко, Аркадія Казки, Павла Тичини, Юрія Іздрика, Костя Москальця та інших.

Поволі пересуваючись від «станції» до «станції», екскурсанти оглянули всі картини у виставковій залі. А тут увазі гостей представлений квітковий живопис, натюрморти, пейзажі, де зображені знайомі нам із дитинства ромашки і маки, тюльпани і крокуси, півонії і волошки, а ще – ставки і луки, гори і моря.

Під час екскурсії гості також дізналися і про любов Михайла Коцюбинського до квітів, яку він проніс через усе життя. Про це знала і авторка картин – Раїса Лябах. Тож, перечитавши твори Коцюбинського, вона спеціально для музею написала та подарувала картину, яку назвала так само, як і письменник свій імпресіоністичний етюд - «Цвіт яблуні».

Після екскурсії задоволені діти весело ділилися враженнями від почутого та побаченого у музеї, а ми ж радіємо новим гостям та запрошуємо ще неодноразово завітати до нас на екскурсію! До нових зустрічей у музеї-заповіднику!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 197 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість