Головна » 2023 » Липень » 30 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
07:39

У номінації «Музичне мистецтво» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує народна артистка України, викладачка-методистка фахового музичного коледжу ім. Л.М.Ревуцького Марина Гончаренко (м. Чернігів). Висунута колективом Чернігівського фахового музичного коледжу ім. Л.М.Ревуцького за особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини та України.

Марина Анатоліївна Гончаренко розпочала свою трудову діяльність у Чернігівському музичному училищі ім. Л.М. Ревуцького у 1991 році на посаді викладача відділу хорового диригування, згодом стає керівником студентського хору, який неодноразово здобував перемогу на Всеукраїнських конкурсах хорового співу ім. М. Леонтовича в м. Києві та Д. Січинського в м. Івано-Франківськ, ім. А. Авдієвського м. Одеса. За роки роботи підготувала цілу плеяду хорових диригентів, з яких більша частина продовжує своє навчання у Національній музичній академії України ім. П. Чайковського, її випускники стали солістами та артистами національних творчих колективів

У 2003 році Марина Анатоліївна стає засновником та головним диригентом Академічного камерного хору військового-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, який був першим виконавцем багатьох хорових творів сучасних українських композиторів Л. Дичко,Є. Станковича, В. Птушкіна та ін., хор під її керівництвом перемагає на міжнародних конкурсах  в Польщі  та Україні. 

Працюючи солісткою військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України за роки незалежності, як композитор та виконавець, створила цілу збірку патріотичних пісень: «Свята моя земля», «Ждуть солдати листів», «Армія України», «Батальйони», «Військові України», «Золото військового оркестру», які стали хітами Української армії. Як автор-виконавець, у 2005 році виступала з концертом перед українськими бійцями миротворчого контингенту в Іраку, а з початком АТО на Донбасі стала бажаною артисткою Українських військових. Часто виїжджає на бойові позиції української армії, виконуючи свої твори під власний акомпанемент.

Займає активну громадсько-патріотичну позицію в суспільстві, є членом Національної всеукраїнської музичної спілки. Постійно запрошується членом журі всеукраїнських та міжнародних конкурсів («Червона Рута», «Яскрава країна» та ін.). В 2019 році хор музичного коледжу ім. Л.М. Ревуцького диригент Марина Гончаренко представляли Україну на І Міжнародному музичному фестивалі Українсько-Литовського співдружності та нагороджений Подякою Українського культурного фонду. 

Нагороджена грамотами Міністерства культури, Чернігівської обласної державної адміністрації та обласної ради, відзнакою «За звільнення Маріуполя». У 2016 році присвоєно Почесне звання «Народний артист України».  




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 198 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість