Головна » 2023 » Липень » 16 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
08:10

У номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує художник, член НСХУ Андрій Черниш (м.Чернігів). Висунутий Чернігівською обласною організацією НСХУ за цикл робіт «Співи Полісся».

Андрій Черниш  народився 13 грудня 1962 р. в сім’ї колгоспників в с. Пересопниця Рівненської області. Після закінчення середньої школи, у 1979 р. вступив до факультету художнього оформлення Київського художньо-промислового технікуму, який закінчив з відзнакою у 1983 р.

У 1983 р. вступає до Київського художнього інституту на факультет графіки, який закінчив у 1991 р., захистивши на «відмінно» дипломну роботу «Серія плакатів на соціальну тему». Потім працював художником у приватній компанії у м. Чернігові.

У 1992 р. А.Черниш їде до Праги, де зачарований красою стародавнього міста, плідно працює декілька років, створюючи цикл графічних та живописних робіт, присвячених Празі та її мешканцям.

Вже кілька років Андрій бере активну участь у виставковій діяльності НСХУ, його роботи одразу були відмічені виставкомами, глядачами та членами Спілки. Андрій працює у реалістичній манері, його сміливо можна назвати продовжувачем класичних живописних традицій.

Андрій багато працює з пейзажем. Створені ним сюжети вражають своєю реалістичністю, сюжетністю і витонченою деталізацією. Вони зачаровують стриманим колоритом та м’яким світлом, вони легкі та композиційно бездоганні. Його натюрморти вражають пластикою та чудовим переплетінням світла та тіней, складними фонами.

Всі роботи Черниша Андрія свідчать про великий творчий потенціал, якій він успішно та плідно втілює у своїх полотнах.

Андрій працьовита та комунікабельна людина, багато спілкується з художниками та бере активну участь у житті Спілки. 




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 182 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість