Головна » 2023 » Липень » 4 » На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
На здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського
12:53

У номінації «Народознавство» на здобуття Обласної літературно-мистецької премії імені М.Коцюбинського претендує краєзнавець Іван Кирієнко (с.Черниш). Висунутий Чернігівською обласною організацією Національної спілки краєзнавців за книги «Черниш. Книга 1» (2018) та  «Черниш. Книга 2. І хрестиком, і доріжкою» (2023).

Іван Олексійович Кирієнко – відомий краєзнавець, фахівець з історії Чернігівщини. Після закінчення Седнівської середньої школи та служби у Збройних Силах, навчався у Дніпропетровській середній спеціальній школі міліції та в Академії МВС. Протягом 1975-2005 рр. служив у системі МВС, остання посада – заступник начальника УМВС України в Чернігівській області.

З 2015 р. І.О.Кирієнко – член Національної спілки краєзнавців України. Йому належить понад 50 публікацій-статей і заміток у наукових часописах та газетах, присвячених історії Чернігівщини. Він є співавтором книг «Нас, друзі, Менщина єднає» (2020 р.), «Долі репресованих земляків Чернігівського району» (2017 р.), «Літопис доль та днів минулих» кн. 3, 4 (2020-2021 рр.). У творчому доробку І.О.Кирієнка дві ілюстровані книги з історії рідного села Черниш – «Черниш. Книга 1» та «Черниш. Книга 2. Хрестиком, і доріжкою» (2023 р.), які здобули схвальну оцінку наукової спільноти й краєзнавчої громади. Краєзнавчі праці І.О.Кирінка ґрунтуються на солідній джерельній базі, що складається з архівних документів, матеріалів періодичної преси, усних свідчень місцевих мешканців, опрацьованих на підставі сучасних методів історичного дослідження. Усе це дозволило І.О.Кирієнку створити не тільки яскравий нарис історії села, але й колоритний колективний портрет його мешканців.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 325 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість