Головна » 2023 » Січень » 2 » 5 січня о 14 годині музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
5 січня о 14 годині музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
15:11

Про знайомство Віри Устимівни Дейші з майбутнім чоловіком Михайлом Коцюбинським розповідає Тодосія Шкуркіна-Левицька – вчителька, що працювала в Чернігівському земському сирітському будинку. Вона була у близьких взаєминах із родиною письменника.

Так ось, у своїх спогадах про подружжя вона згадує, що «Віру Устимівну Дейшу – дружину М.Коцюбинського – знала й щиро приятелювала з нею від 1875 року, зі шкільної лави. 1895-1896 рр. В.Т. Андрієвський закладав у Чернігові українські гуртки. Разом із Вірою Устимівною ми почали брати активну участь у тих гуртках». Якось Андрієвський запросив до участі в них і «одну цікаву людину», молодого письменника М.Коцюбинського. Власне, так і відбулося знайомство майбутнього подружжя.

«Коцюбинський невдовзі знов приїхав до Чернігова. Потім Віра Устимівна зустрілась із ним у Криму… Вони почали симпатизувати одне одному й 24 січня року 1896 побралися у Вінниці. Подружжя мешкало деякий час у Вінниці. На початку літа поїхали до Криму, а потім завітали до Чернігова.

Зупинилися в мене… місяців на два. Тоді ж подружжя вирішило переїхати зовсім до Чернігова. Придбали будинок на Сіверянській, №3…»

Михайло Коцюбинський – досить неординарна постать. Хотіли б дізнатися про нього ще більше цікавої інформації? Тоді запрошуємо вас на екскурсію «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». Її  можна відвідати будь-якого дня у робочий час. А от 5 січня, у четвер, о 14 годині запрошуємо вас на кураторську екскурсію виставкою. Це чудова нагода не лише оглянути картини та світлини, що розповідають про подорожі Коцюбинського Україною і не тільки, а ще і допомогти нашим ЗСУ.

Вартість кураторської екскурсії – донат на ЗСУ.

Давайте разом наближати нашу Перемогу!

Тож 5 січня о 14.00 чекаємо всіх охочих у нашій виставковій залі!

Адреса музею: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за телефоном: (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 185 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість