Головна » 2023 » Січень » 23 » 28 січня о 13.00 музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
28 січня о 13.00 музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
15:11

Восени 1881 року Михайло Коцюбинський їде до Кам’янця-Подільського. У цьому місті була публічна бібліотека, семінарія і гімназія. Юнак хотів підготуватися та скласти екзамен на атестат зрілості, що відкрило б шлях до університету. Семінаристи та гімназисти були членами гуртків освіти. Молодь багато читала. Серед молодих людей були популярні народницькі ідеї, тому М.Коцюбинський в цей час зблизився з народовольцями.

1882 року Михайло Коцюбинський брав участь у нелегальному зібранні молоді в Кам’янці-Подільському у зв’язку з річницею вбивства Олександра ІІ, за що був узятий під поліцейський нагляд. Він тривав до останніх днів письменника.

У Кам’янці-Подільському під впливом народницької ідеї з’являються перші твори М.Коцюбинського. Оповідання «Андрій Соловійко, або вченіє світ, а невченіє тьма» написав він 1884 року. Назва твору говорить сама за себе. Словами героя вірша висловлюється світогляд самого автора – нести освіту найбіднішим народним масам.

Чи цікавлять вас такі історії із життя автора повістей «Тіні забутих предків» та «Fata morgana»? Тоді обов’язково відвідайте нашу виставку «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». Вона працює щодня та без перерви на обід. А 28 січня, у суботу, ви зможете відвідати кураторську екскурсію виставкою та задонатити на наших славних захисників!

Отож, 28 січня о 13.00 запрошуємо всіх охочих відвідати кураторську екскурсію виставкою «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». На ній ви зможете дізнатися багато цікавого про життя і творчість Михайла Коцюбинського, а також про подорожі, в яких він побував.

Вартість вхідного квитка – донат на ЗСУ.

Наблизимо перемогу разом!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 246 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість