Головна » 2023 » Січень » 9 » 13 січня музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
13 січня музей Коцюбинського запрошує на кураторську екскурсію
15:24

М.Коцюбинський повінчався із Вірою Дейшею 24 січня 1896 року. Велике бажання створювати сімейне вогнище тягло М.Коцюбинського до постійної роботи, але, не знаходячи її, він продовжував працювати у філоксерній комісії. Така робота передбачала постійну зміну місця проживання. Листи чоловіка до дружини у цей час сповнені туги та кохання.

Була і ще одна причина, що спонукала Коцюбинського десь осісти на спокійній службі. Це нестримне бажання писати. Мандри з місця на місце, хоч і давали багато матеріалу  для наступної творчості, але не сприяли зосередженості, та і часу для творчості залишалося мало.

1897 року М.Коцюбинський звертається до чернігівської влади з проханням прийняти його на роботу в земство. Але піднаглядного поліцією Коцюбинського довго відсилають по інстанціях і тому він змушений шукати посаду в іншому місці. Знаходить її письменник у редакції газети «Волинь» у Житомирі. Тут йому жилося дуже не солодко: безгрошів’я, повна самотність, незадоволеність із роботи. Про це розповідають нам його листи до дружини: «Мені здається, що я влетів, взявши цю посаду. Все те гірше, чого я боявся був, коли мені пропонували ще посаду, - справдилося і так далеко стоїть од рожевих мрій» (том. 5, ст.175). Залишити роботу в Житомирі та перебратися до Чернігова Михайлові Коцюбинському вдалося в лютому 1898 року.

Бажаєте дізнатися ще більше цікавої інформації про життя Михайла Коцюбинського? Тоді запрошуємо вас на екскурсію «Український вояж М.Коцюбинського: подорожні історії в пейзажах». Її  можна відвідати будь-якого дня у робочий час. А ось 13 січня о 14 годині запрошуємо вас на кураторську екскурсію виставкою. Це чудова нагода не лише оглянути картини та світлини, що розповідають про подорожі Коцюбинського Україною і не тільки, а ще і допомогти нашим ЗСУ.

Вартість кураторської екскурсії – донат на ЗСУ.

Давайте разом наближати нашу Перемогу!

Тож 13 січня о 14.00 чекаємо всіх охочих у нашій виставковій залі!

Адреса музею: Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Довідки за телефоном: (093) 002 42 96.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 183 | Додав: kotsiubynska | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість