Головна » 2023 » Березень » 6 » 11 березня. Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на перегляд кінофільму В.Денисенка «Совість»
11 березня. Музей-заповідник М.Коцюбинського запрошує на перегляд кінофільму В.Денисенка «Совість»
15:26

Як це: вчинити правильно чи по совісті? Чи завжди воно одне і те ж саме? Чи легко зробити правильний вибір, коли довкола – війна, а на кону – твоє власне життя і десятки, а то й сотні чужих доль? Коли опиняєшся перед вибором без вибору, підсумком якого все одно буде зустріч з ворожою кулею?.. Такі суперечливі питання з неоднозначними відповідями ставить перед глядачем Володимир Денисенко у свої кінострічці «Совість».

І нова зустріч «Клубу українського поетичного кіно» у чернігівському музеї М.Коцюбинського буде присвячена саме перегляду та обговоренню цієї кінострічки, котра задумувалася як фільм, що вже на етапі зародження самої ідеї суперечив цензурним нормам радянського кінематографу, що був знятий у 1968 році силами студентів акторського і режисерського курсів Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.К. Карпенка-Карого, що понад два десятиліття вважався втраченим і вперше вийшов на екрани 1991 року, що займає 24-ту позиції у сотні кращих фільмів українського кіно.

Ми обрали цей фільм для перегляду саме у березні не випадково, адже його сюжет перегукується з трагічним подіями 80-річної давнини у містечку Корюківка на Чернігівщині. І в ході кіноперегляду та обговорення фільму спробуємо вкотре переосмислити моральний бік вчинку конкретної людини і його наслідки для оточуючих та вшанувати пам’ять жертв Корюківської трагедії 1943 року.

Отже, запрошуємо до нашого «Клубу українського поетичного кіно» на кіноперегляд фільму В.Денисенка «Совість». Зустріч відбудеться у мистецькій вітальні родини Коцюбинських у суботу 11 березня о 12.00.

Вартість участі у заході – 50 грн.

Вхід за попередньою реєстрацією. Кількість місць – обмежена.

Довідки та замовлення квитків за телефонами: (097) 465 70 91, (063) 065 61 49.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 180 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість