Головна » 2016 » Травень » 20 » Зустрінемось у музеї: музей-заповідник М.Коцюбинського дивував відвідувачів джазовими ритмами та вогняними танцями
Зустрінемось у музеї: музей-заповідник М.Коцюбинського дивував відвідувачів джазовими ритмами та вогняними танцями
11:50

Міжнародний день музеїв відзначила цими днями світова музейна спільнота. З цієї нагоди з 14 по 18 травня у Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбувся цикл заходів під гаслом «Зустрінемось у музеї».

За добрим звичаєм наш музей взяв участь і у традиційній щорічній акції «Ніч музеїв» та у вечірній час відчинив свої двері для відвідувачів. Що ж чекало на гостей оселі Коцюбинських цього року? Отже, заходи з нагоди Міжнародного дня музеїв у музеї-заповіднику М.Коцюбинського: день перший.

14 травня о 17.00 чернігівці, які цього дня завітали до нашого музею, потрапили до справжньої творчої майстерні, адже чернігівські мисткині приготували для відвідувачів захопливі майстер-класи з популярних технік рукоділля. Петриківський розпис, сувеніри-мотанки, орігамі, скрапбукінг, тістопластика не лише привабили гостей можливістю освоїти нову техніку, але й просто захопили цікавими розповідями майстрів та натхненним процесом виконання виробу.

Разом з тим, цього дня у музеї була презентована нова екскурсія меморіальним будинком письменника. «Крізь зачинені двері» - саме так назвали свій екскурсійний проект його автори – заступник директора музею Наталія Коцюбинська та вчений секретар Дмитро Мельниченко. Театралізовані елементи, спогади сучасників М.Коцюбинського і цитати з його творів, а ще можливість пройтися кімнатами, де ще ніби недавно ступала нога господаря, дозволяють на годинку здійснити справжню подорож у часі та відчути атмосферу, що панувала у цьому будинку на початку ХХ сторіччя. А драматична історія життя родини і кожного з її членів не залишили байдужими жодного з відвідувачів.

Після екскурсії на поціновувачів гарної музики чекав справжній сюрприз, адже в музейній експозиції уже приготувався до виступу джаз-бенд студентів та викладачів Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького. Класичні інструментальні та вокальні джазові композиції у майстерному живому виконанні, що звучали протягом години у музеї, справили на глядачів незабутнє враження.

Яскравим завершенням вечора став виступ театру вогню «Джокер». Попри прохолодне дощове надвечір’я артистам театру вдалося по-справжньому запалити публіку своїми вогняними танцями.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1187 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість