Головна » 2015 » Вересень » 20 » «Зламана квітка»: до 125-річчя від дня народження Аркадія Казки
«Зламана квітка»: до 125-річчя від дня народження Аркадія Казки
12:17

23 вересня у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинського відбудеться літературно-мистецький захід, присвячений 125-ій річниці від дня народження українського поета, педагога, перекладача Аркадія Казки.

Уродженець Седнева, Аркадій Казка значну частину свого життя провів у Чернігові. Саме тут ним були зроблені перші літературні спроби, тут він познайомився і заприятелював з Павлом Тичиною. Саме у Чернігові він з легкої руки друзів знайомиться з тоді уже знаним українським письменником Михайлом Коцюбинським.

Нелегка доля судилася поету. Матеріальні нестатки не дозволили йому закінчити навчання в Київському комерційному інституті. За життя А. Казці довелося працювати і креслярем у Чернігівській земській управі, і вчителювати у селах Київщини, Дніпропетровщини та в Одесі. А у вересні 1929 на нього очікував арешт у справі СВУ та утримання у одеській в’язниці. Саме там у листопаді того ж року трагічно обірвалось життя Аркадія Казки. «Так не повелося йому в житті (…) І таланту не розвинув. І світу білого не випив», - писав у листі до дружини про трагічну смерть поета Павло Тичина.

Під час заходу глядачі матимуть змогу більше дізнатися про особистість і мистецький талант Аркадія Казки та познайомитися з його творами.

Початок заходу о 14.00 год. Вхід вільний.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1319 | Додав: Kotia | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість