Головна » 2010 » Листопад » 26 » Заслуженому артисту України Володимиру БАНЮКУ-50!
Заслуженому артисту України Володимиру БАНЮКУ-50!
16:28
26 листопада виповнюється п’ятдесят років Заслуженому артисту України, відомому актору Чернігівського обласного Молодіжного театру, режисеру, лауреату обласної премії ім. М.Коцюбинського Володимиру БАНЮКУ.
У свій ювілей, він, як і зазвичай, вийде на сцену. Хоча серед рідних Володимира професійних авторів не було, але любов до сцени у нього з раннього дитинства: дід був танцюристом та добре грав на гітарі. Також непоганим гітаристом та баянистом був батько Володимира.

У родині полюбляли поезію, передусім українську.
Із самодіяльним колективом батьків Володя свого часу об’їздив увесь Крим, де минуло його дитинство.

Після закінчення Дніпропетровського державного театрального училища 1984 р. В.Банюка було зараховано до трупи Чернігівського лялькового театру. А згодом був Молодіжний театр, де доля звела Володимира з молодим режисером Геннадієм Касьяновим. З тих пір творча доля Банюка нерозривно пов’язана з Молодіжним театром.

Володимир Банюк – не тільки відомий в Україні актор, але й режисер-постановник, сценарист. Він створює композиції, пише п’єси, є постановником багатьох літературно-мистецьких свят.

Остання його самостійна робота, у якій Володимир є й автором, й режисером, й виконавцем одночасно – моноспектакль за оповіданням Леоніда Андрєєва «Іуда Іскаріот».
У акторській грі Банюка фальш – це апріорі нонсенс. Володимир є природнім і переконливим у будь-якій ролі. Ці його якості посприяли популярності актора не лише серед чернігівців, але й у Харкові, Дніпропетровську, багатьох інших містах.
Дуже полюбляє Володимир Банюк українську класичну літературу, зокрема творчість Михайла Коцюбинського. Цілком логічно, що у 1992 році Володимир став одним з перших лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського за виставу «Душа моя болить» за мотивами творів М.Коцюбинського.

Й зараз Володимир є одним з найпопулярніших акторів області. 50 - це саме той щасливий вік, коли вже є досвід та майстерність, та одночасно період
нових творчих планів й сподівань.

Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського щиро вітає Володимира Банюка з Ювілеєм!
З роси й води Вам, Володимире!

Підготував І.Коцюбинський


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1637 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 2.9/8 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість