Головна » 2021 » Серпень » 23 » «З прапором у серці»
«З прапором у серці»
11:16

Сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День Державного Прапора. Це свято було засновано відповідно до Указу №987 тодішнього Президента України Леоніда Кучми від 23.08.2004 року «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України». До цієї дати Чернігівський літературно-меморіальний музей-заповідник М.М.Коцюбинського підготував віртуальну виставку бібліотечних матеріалів «З прапором у серці».

Державний Прапор – один із офіційних державних символів суверенітету держави. Український Державний Прапор – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Відомо, що саме такі кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства.  Впродовж історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу.

Серце кожного українця завмирає під час підйому Державного Прапора. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Приємного перегляду!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 519 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість