Головна » 2022 » Червень » 6 » З Днем журналіста!
З Днем журналіста!
11:00

Сьогодні, 6 червня працівники засобів масової інформації відзначають своє професійне свято – День журналіста. Цього дня 1994 року Національну спілку журналістів України у Брюсселі більшістю голосів було прийнято до Міжнародної федерації журналістів – найбільшої у світі організації професійних працівників ЗМІ.

25 травня 1994 року в Києві на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів Президент України Леонід Кравчук підписав Указ №251/94, яким було ухвалено відзначати нове професійне свято працівників засобів масової інформації – День журналіста – 6 червня. (Хоча першопочатково були пропозиції урочистою датою визначити 15 травня, адже цього дня далекого 1848 року в Галичині вийшла перша україномовна газета «Зоря Галицька»).

Журналістів часто називають представниками «четвертої влади» і відзначають значущість їхньої професії у суспільстві, адже ЗМІ роблять надзвичайний внесок у розвиток країни, вони можуть впливати на усі важливі політичні, економічні, моральні й духовні процеси як у житті держави, так і окремо взятої людини, сім'ї, колективу. Їхня праця неоціненна, бо вимагає професіоналізму і талану, сміливості та креативу, а інколи й жертовності.  Журналіст – це дуже відповідальна і небезпечна професія навіть у мирний час. А під час війни багато журналістів ризикують життям, щоб показати світу правду про бойові дії. 

У День журналіста всіх працівників цієї непростої, але такої потрібної нам у нинішній час професії, вітаємо з професійним святом! Нехай ваші репортажі завжди будуть цікавими та вчасними. Тримаймо разом інформаційний фронт, разом рухаймося до перемоги!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 438 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість