Головна » 2017 » Квітень » 19 » Вшануємо пам’ять Михайла Коцюбинського
Вшануємо пам’ять Михайла Коцюбинського
11:27

Уже зовсім скоро настане той день, коли 104 роки тому відомий український письменник, Сонцелюб, митець, який був закоханий у красу природи і красу життя, покинув наш світ. Сталося це 25 квітня 1913 року о 14 годині 25 хвилин. І навіть стрілки старовинного годинника у будинку, де жив Михайло Михайлович у Чернігові, показують саме цей час.

І наш обов’язок – вшанувати пам’ять відомого на весь світ письменника, який залишив по собі неймовірні твори, що увійшли до класики української літератури. Не даремно ж відомий чеський літературознавець Вікентій Харват колись говорив, що тільки для того, щоб мати змогу читати твори Коцюбинського в оригиналі, треба вчити українську мову.

Те, що Михайло Коцюбинський жив у Чернігові, – для всіх чернігівців справжня честь. Саме в цьому місті минули останні 15 років його життя, що були найпліднішими у його творчості. Саме тут він написав свої найвідоміші твори: «Тіні забутих предків», «Fata morgana», «Лялечка», «Цвіт яблуні». Саме тут він і помер. Доля відміряла йому всього 48 із половиною років.

Зеленими чернігівськими вулицями полюбляв прогулюватися Михайло Коцюбинський разом зі своєю родиною. А особливо любив він прогулянки на Болдині гори. Гуляв там мало не щодня. Саме на Болдиних горах і поховали Михайла Коцюбинського, так як він і заповідав.

25 квітня об 11:00 біля могили Михайла Коцюбинського відбудуться урочисті заходи зі вшанування пам’яті письменника за участю представників влади, громадськості, літераторів, шанувальників творчості.

Збори учасників – о 10:45 біля майданчика поблизу спуску до Антонієвих печер (приблизно за 50 метрів від могили Михайла Коцюбинського). Тож чекаємо усіх бажаючих долучитися до вшанування пам’яті відомого українського письменника Михайла Коцюбинського.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Архів подій | Переглядів: 1270 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/4 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість