Головна » 2012 » Квітень » 25 » Вшановано пам’ять класика української літератури М.М.Коцюбинського
Вшановано пам’ять класика української літератури М.М.Коцюбинського
13:15
Щорічно 25 квітня в день смерті видатного українського письменника Михайла Михайловича Коцюбинського до його могили приходять вдячні земляки, щоб вклонитися видатному Майстру слова.
Саме в Чернігові пройшли п’ятнадцять дуже плідних у творчому сенсі років його життя, і саме на Болдиній горі він заповів себе поховати.
Сьогодні, у цей сумний день, на могилі М.Коцюбинського відбувся мітинг-реквієм з нагоди 99-ої річниці від дня його смерті. Скласти шану його пам’яті прийшли заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівській міський голова Олександр Соколов, керівники структурних підрозділів ОДА, обласної ради, Чернігівського міськвиконкому, учні загальноосвітніх шкіл, громадськість.

Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до могили письменника та його дружини.

«Сьогодні ми зібралися на цьому святому місці, аби вшанувати пам’ять класика української літератури Михайла Михайловича Коцюбинського. 99 років тому відійшов у вічність геніальний майстер слова і великий гуманіст вітчизняної культури. Світові залишилася літературна спадщина письменника, значна частина якої була створена саме на чернігівській землі. Тут він написав свої кращі твори – „Fata morgana”, „Тіні забутих предків”, «Дорогою ціною», «Цвіт яблуні» та інші, які увійшли до золотої скарбниці світової літератури. Твори митця спонукають до праці, наповнюють наші душі любов'ю до природи, людини та України», - зазначив у своєму виступі Віктор Тканко.

На честь видатного письменника в Чернігові засновано обласну премію імені Михайла Коцюбинського, якою щороку нагороджуються відомі поети і прозаїки, народознавці та журналісти. Активно популяризує творчу спадщину митця Чернігівський літературно-меморіальний музей–заповідник Коцюбинського, який є справжнім осередком літературного та культурного життя краю.

На заході з нагоди 99-ої річниці від дня смерті М.Коцюбинського також виступив доцент Чернігівського Національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, член Національної спілки письменників України, лауреат обласної премії ім.М.Коцюбинського, поет Василь Буденний.

На завершення мітингу-реквієму вокальна група Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконала твір невідомого автора «Молитва до Господа».




















QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1714 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість