Головна » 2019 » Вересень » 19 » Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Михайла Коцюбинського» відбулася в музеї-заповіднику
Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Михайла Коцюбинського» відбулася в музеї-заповіднику
22:02

19 вересня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Художній світ Михайла Коцюбинського». У ній взяли участь кількадесят науковців зі всієї України.

На початку конференції присутніх привітала начальник відділу розвитку туризму та музейної роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Лариса Латіна та директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського Ігор Коцюбинський.

Насиченою та змістовною була конференція. Під час виступу кожен науковець вичерпно розкрив зміст своєї статті. У кожній темі досліджувалася творчість Михайла Коцюбинського та його взаємини з іншими письменниками у різних літературознавчих парадигмах або ж у контексті історичної доби. Жваве обговорення, цікаві теми, оригінальна подача матеріалу – літературно-практична конференція відбулася на одному диханні.

За результатами конференції буде видано збірник статей її учасників. А завтра, 20 вересня, відбудеться виїзне засідання конференції - екскурсія до Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (м. Батурин).

Більше фото з конференції можна побачити тут.

Після проведення конференції до музею завітали поціновувачі віршованого слова на презентацію антології «Цвіт папороті» учасників Чернігівської літературної школи «Цвіт папороті». Це перша на Чернігівщині школа літературної майстерності, лекторами якої є відомі письменники з усієї України, літературознавці, видавці, які поділилися літературним досвідом, практичним інструментарієм письма із початківцями. Проект «Літературна школа «Цвіт папороті» є актуальним для України, адже завдяки цій школі відкрито нові імена українських письменників, не лише початківців, що роблять перші кроки у літературній сфері, а й тих, хто пише, але не має знань чи можливості для друку своїх творів.

Більше фото з презентації антології можна побачити тут.

А завершила перший день конференції літературна композиція за твором Михайла Коцюбинського «Сміх» студентської театральної студії «Джерело» Національного університету «Чернігівський колегіум». Виступ акторів-початківців був яскравим та емоційним, тримав у напрузі до останньої хвилини. Тому й не дивно, що студентська літературна композиція зірвала шквал аплодисментів. Радіємо, що маємо таке талановите молоде покоління, яке популяризує творчість українського класика, презентуючи його у театральному мистецтві.

Більше фото з літературної композиції студентського театру «Джерело» можна побачити тут.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 660 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість