Головна » 2012 » Вересень » 18 » Вручено премії імені Михайла Коцюбинського за 2012 рік
Вручено премії імені Михайла Коцюбинського за 2012 рік
00:37
17 вересня у рамках заходів до 148-ї річниці від дня народження Михайла Коцюбинського в саду літературно-меморіального музею-заповідника письменника відбулося урочисте вручення обласної премії імені М. Коцюбинського за 2012 рік.
Премія заснована у грудні 1991 року з метою вшанування пам'яті видатного класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у м. Чернігові.
Цією престижною премією відзначаються найбільш високохудожні літературні, мистецькі і наукові досягнення, пов’язані з Чернігівщиною. Кожен лауреат отримує диплом, пам’ятну медаль із зображенням Михайла Коцюбинського та грошову винагороду розміром 5000 грн. За роки існування премією відзначено понад 100 митців Чернігівщини. Приємно відзначити, що географія її щороку розширюється. Цьогоріч на розгляд комісії було подано творчі роботи митців із 11 областей України.

Вручив премії лауреатам заступник голови облдержадміністрації, голова комісії з присудження обласної премії імені М.М.Коцюбинського Віктор Тканко. Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка він привітав лауреатів, побажав здоров’я, щастя, творчої наснаги та нових звершень в ім’я процвітання Чернігово-Сіверського краю.

Лауреатом цьогорічної премії в номінації «Поезія» відзначено Шевченка Станіслава Олексійовича, за книги «Під сузір’ям Пасіки», «Дім для душі»;

у номінації «Проза» - Сердюк Олену Вікторівну, за книгу «Грішниця»;

у номінації «Народознавство» - авторський колектив у складі Курданова Андрія Леонідовича, Доценко Алли Володимирівни, Гаркуші Алли Броніславівни, Васюти Олега Олеговича, Ванжули Олени Миколаївни, за науково-популярну книгу «Спас Чернігівський»;

у номінації «Театрально-музичне мистецтво» - Худяшова Романа Володимировича, за втілення ідеї «Драматичний простір музею»;

у номінації «Декоративне та образотворче мистецтво» - Саченко Олену Володимирівну, за цикли робіт «Мій Чернігів», «Шлях душі».

На завершення урочистостей у виконанні артистів молодіжного театру прозвучали уривки з творів цьогорічних лауреатів премії імені Михайла Коцюбинського.




























фото: Олександр Майшев
Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації



QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1475 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість