Головна » 2009 » Вересень » 4 » Виставки «Світ повинен бути добрим і красивим» (до 145-ї річниці від дня народження М.Коцюбинського)
Виставки «Світ повинен бути добрим і красивим» (до 145-ї річниці від дня народження М.Коцюбинського)
20:19
В літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося відкриття виставки під назвою «Світ повинен бути добрим і красивим» (до 145-ї річниці від дня народження М.Коцюбинського).
Експонується понад 150 картин визнаних майстрів пензля як сучасників та друзів Михайла Михайловича так і теперішніх мистців.
Серед картин - портрети М.Коцюбинського та ілюстрації до його відомих творів. Картини різнопланові як і техніка виконання – олія, літографія, акварель, пастель, інкрустація. Михайла Коцюбинського недаремно ще за життя називали Сонцепоклонником, бо понад усе любив природу, світло та тепло. Дуже полюбляв квіти. Як згадував у своїх спогадах про письменника чернігівський художник Степан БУТНИК: «...захоплювало те, що в творах Коцюбинського були місця, де широко, майже видимими фарбами змальовано природу, її окремі явища (а це не часто зустрічається в літературі). Ці фарби в письменника, як у сміливого художника, наносилися рішуче, широким пензлем».

Під час заходу виступили директор музею – Ігор КОЦЮБИНСЬКИЙ, головний зберігач фондів музею – Галина СТЕПАНЕЦЬ, зав. відділом музею – Тетяна ПРОНІНА.
Виставка триватиме протягом вересня ц.р.
Довідки за тел. (04622)4-10-03 або 4-43-26.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 2049 | Додав: Майшев | Рейтинг: 4.7/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість