Головна » 2020 » Серпень » 26 » Виставка бібліотечних матеріалів до Дня пам’яті захисників України
Виставка бібліотечних матеріалів до Дня пам’яті захисників України
10:23

29 серпня – чергові, шості роковини боїв під Іловайськом та розстрілу українських військових у так званому «зеленому коридорі». Як відомо, цього дня 2014 року розпочався вихід українських вояків з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини Збройних Сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю з проросійськими бойовиками, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, майже пів тисячі були поранені, 300 потрапили в полон, десятки зникли безвісти.

Це не подія, яка сталася з однією людиною чи навіть підрозділом, це сталося з країною. Уже сьомий рік практично щодня з’являються нові публікації, томи прози та поезії. У кожному рядку відчувається пронизливий біль, що завдає нам війна на Донбасі.

На нашій невеличкій виставці представлені твори та публікації як відомих письменників, так і тих, хто ніколи раніше, до цих страшних подій, не написав жодного римованого чи прозового рядка. Війна нікого не лишила байдужим. Важко стримати емоції, коли нашу Батьківщину, одну з найбільш мирних країн у Європі, намагаються роз’єднати найближчі «друзі» та сусіди. І не можна не захоплюватися українськими добровольцями, які майже голіруч протистояли ворогові, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Вічна пам’ять загиблим героям!

Виставка триватиме із 26 серпня до 7 вересня в малій виставковій залі музею, а також ми запрошуємо Вас до її віртуального перегляду.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 467 | Додав: sunlight118 | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість