Головна » 2016 » Лютий » 19 » Війна – не прогулянка: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася година пам’яті з нагоди Дня вшанування УБД на територіях інших держав
Війна – не прогулянка: у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася година пам’яті з нагоди Дня вшанування УБД на територіях інших держав
23:12

17 лютого у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулася година пам’яті «Війна – не прогулянка» з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

Автор заходу, завідуюча відділом музею Олена Сазонова розповіла присутнім про жахливі військові дії за межами країни, у яких за часів СРСР були змушені брати участь наші співвітчизники. На прикладі фрагментів документального фільму про події в Афганістані, учасники заходу мали змогу глибше зрозуміти передумови та наслідки воєнних дій, які залишають незгладимий слід як в історії держави загалом, так і в житті цілих поколінь та окремих людей.

Зі сльозами на очах гості заходу – учні 10 школи – слухали розповідь безпосереднього учасника бойових дій жительки Чернігова, яка у свої молоді літа працювала медичною сестрою у госпіталі на півночі Афганістану.

Наостанок, відвідувачі ознайомилися з матеріалами книжкової виставки, присвяченої «афганській» темі, а також дізналися про участь жителів Чернігівщини у бойових діях на територіях інших держав і почули сумну статистику – жахливу ціну, яку своїми життями заплатили тисячі людей за політичні ігри владної верхівки країни.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 1006 | Додав: Kotia | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість