Головна » 2011 » Вересень » 17 » Відзначено 147-у річницю від дня народження Михайла Коцюбинського
Відзначено 147-у річницю від дня народження Михайла Коцюбинського
14:55
Напередодні чергової річниці від дня народження класика української літератури Михайла Коцюбинського, а 17 вересня йому виповнилося б 147 років, на могилі письменника на Болдиній горі відбувся мітинг та покладання квітів.
У заході взяли участь керівники області та міста, музейні працівники, письменники, журналісти, учні чернігівських шкіл, громадськість міста.

Один з улюблених творів Михайла Коцюбинського «Чуєш, брате мій» братів Лева та Богдана Лепких виконав Чернігівський народний хор Обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. Від письменницького загалу виступив лауреат премії ім. М.Коцюбинського, головний редактор журналу «Літературний Чернігів» Михась ТКАЧ
У своїй промові голова ОДА Володимир ХОМЕНКО сказав: «доля відміряла М. Коцюбинському недовгий вік – неповні 49 років. Його серце зупинилось 25 квітня 1913 р., та слово і понині живе серед людей.

Сьогодні, напередодні дня його народження, ми стоїмо біля могили М.Коцюбинського, письменника, громадянина, митця, що обезсмертив наше місто. Ми віддаємо йому свою любов, ми клянемося любити рідний край так, як любив його він».

В той же день у музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбулося нагородження цьогорічних лауреатів премії імені Великого Сонцелюба, як називали письменника ще за життя. Цьогоріч голова комісії з присудження премії, заст. голови ОДА Віктор ТКАНКО вручив дипломи лауреатів та медалі із зображенням М.Коцюбинського Олені КОНЕЧНІЙ, Олексію КРАЧИЛУ, Світлані ПОЛОВНІКОВІЙ, Юлії МАТРОСОВІЙ та Анатолію КОЛОШИНУ.

Підготував Ігор Коцюбинський









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1325 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість