Головна » 2010 » Листопад » 5 » Відкриття виставки робіт, що вишиті стрічками чернігівської майстрині Наталії АСТАХОВОЇ під назвою «Чарівної стрічки казкова мить»
Відкриття виставки робіт, що вишиті стрічками чернігівської майстрині Наталії АСТАХОВОЇ під назвою «Чарівної стрічки казкова мить»
13:50
9 листопада о 10-00 у літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відбудеться відкриття виставки робіт, що вишиті стрічками чернігівської майстрині Наталії АСТАХОВОЇ під назвою «Чарівної стрічки казкова мить».
Наталія Вікторівна Астахова народилася 1952 року у родині військовослужбовця й вчительки у місті Білопілля, що на Сумщині. Ще у дитинстві прийшло розуміння прекрасного, оскільки в родині жінки займалися рукоділлям, передаючи секрети майстерності своїм наступницям. Захоплення Наталії Вікторівни формувались під впливом бабусі і мами, завдяки яким майстриня володіє багатьма видами рукоділля. Сюжети її робіт народжуються самі по собі, кожна робота авторська. Найпопулярніша тематика – квіткові мотиви. В усі часи квіти і птахи викликають позитивні емоції.
Дитинство Наталії Вікторівни пройшло у Німеччині (м. Лейпциг). Потім був переїзд з батьками до Краснодарського краю (м. Єйськ). По закінченню школи вступила до Таганрозького педагогічного інституту, факультет іноземних мов (англійська філологія).
Студенткою вийшла заміж і виїхала з чоловіком-військовим до м. Зернограду Ростовської області Росії. Працювала вчителькою, завучем. Згодом родина повернулась до України (м. Охтирка Сумської обл.), де Наталія Вікторівна продовжила викладацьку діяльність. Але до англійської мови ще додалося домоводство. Свій багатий досвід майстриня почала передавати учням.

1989 року родина переїхала до Чернігова, і свою педагогічну практику Н.Астахова продовжила у ЗОШ № 12.
Сьогодні весь свій вільний час Наталія Вікторівна присвячує своїм онукам і творчості. Без цього вона не уявляє свого життя.
На цій виставці в основному представлені роботи, вишиті шовковими стрічками, виконані у різні періоди життя майстрині. До експозиції увійшли три великих тематичних розділи: «Птахи в саду», навіяні споминами дитинства про розмальовані українські хати, «Попелюшка» та «Квітковий гороскоп». Окреме місце займають сумки зі стрічок, подушки, одяг, прикраси тощо.

Гадаємо, що ця чудова експозиція подарує усім відвідувачам гарний настрій, і надихне бажанням створити щось незвичайне!

Запрошуємо! Виставка діятиме до 15 грудня.

Ціни на квитки: для дорослих – 3 грн., для студентів – 2 грн., для школярів - 1,5 грн.


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1496 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість