Головна » 2012 » Вересень » 21 » Відкрито виставку літератури «По життю я іду кимсь давно вже протореним курсом», до 65-и річчя чернігівського поета Василя Буденного
Відкрито виставку літератури «По життю я іду кимсь давно вже протореним курсом», до 65-и річчя чернігівського поета Василя Буденного
01:11
У Чернігівському літературно-мемоіральному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрито виставку літератури «По життю я іду кимсь давно вже протореним курсом», що присвячена 65-й річниці від дня народження чернігівського поета, педагога Василя Буденного.
Василь Йосипович народився 20 вересня 1947 року в селі Смолині Чернігівського району на Чернігівщині в хліборобській сім'ї.
Здобувши вищу філологічну освіту в Київському педінституті імені О.М. Горького, деякий час працював на освітянській ниві, а потім у музеї М. М. Коцюбинського, де всерйоз і назавжди прилучився до справжньої літератури.
Тривалий час Василь Йосипович очолював обласне товариство книголюбів. Робота на цьому терені дала йому багато: зустрічі з людьми, поїздки по Україні, знайомство із провідними майстрами слова.

Дебютував Василь Буденний у колективній збірці "Серце співає", а потім одна за одною з'являлися його поетичні книги: "Дарунки вересня", "Орбіта зернини", "Третє повернення", "Живиця жнивного тепла", "Моя ти, земле", "Сиве багаття", "Під сьомим небом", "На вістрі власного меча" та інші.

У кінці 80-х років поет перейшов на викладацьку роботу на кафедру української мови та літератури Чернігівського педагогічного університету імені Т.Г. Шевченка, де працює й зараз.

Василь Буденний удостоєний літературних премій імені Михайла Коцюбинського (1999) та ім.Олекси Десняка.

Колектив Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського щиро вітає Василя Йосиповича з Ювілеєм та бажає міцного здоров’я та успіхів на творчій та педагогічній ниві!


QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1595 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість