Головна » 2013 » Липень » 6 » Відкрилася персональна виставка «І возрадується душа твоя…» до 60-річчя з дня народження відомого художника Федора Кравчука
Відкрилася персональна виставка «І возрадується душа твоя…» до 60-річчя з дня народження відомого художника Федора Кравчука
12:18
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського до 60-річчя з дня народження відомого художника Федора Кравчука відкрилася його персональна виставка «І возрадується душа твоя…».
Експонується 30 кращих робіт з мистецького доробку майстра пензля.
Народився Федір Кавчук 30 червня 1953 р. в Калінінградській області Росії. Освіту отримав у Чебоксарському художньому училищі та у Ленінградському державному педагогічному інституті імені О.Герцена. Після закінчення вищого закладу художник пов’язав своє життя із Чернігівщиною.

Основні жанри, в яких працював автор – портрет, пейзаж, натюрморт, виконані здебільшого в олійній техніці. Член Спілки художників України. Лауреат премії ім. М.Коцюбинського 2008 року. Ф. Кравчука як чутливого художника вразила манера Михайла Коцюбинського малювати словом та відтворювати світ в русі і фарбах. Представлений на цій виставці триптих «Чернігівське обійстя М.Коцюбинського», став немов би містком між сучасністю і історією, по-новому наблизив нас до генія літератури. В основі задуму покладений посмертний монументальний портрет М.Коцюбинського, але для глибокого розкриття світу письменника художник зобразив його життєвий простір, його «чернігівське обійстя». Загадковість і таємничість людської індивідуальності завжди приваблювала художника і особлива цінність його творчості.

На жаль, Федір Федорович відійшов у інший світ відносно молодим і сповненим творчих задумів на 58-му році життя у серпні 2010 р. Похований він у селі Невкля Городнянського району.

На відкриття експозиції були запрошені викладачі університетів, художники, працівники обласних музеїв, рідні та близькі друзі художника.
Грунтовним і багатогранним був виступ Володимира Личковаха, доктора філософських наук, відомого мистецтвознавця і культуролога.
Аналіз техніки живопису Ф.Кравчука прокоментувала заступник директора обласного художнього музею Світлана Власенко.
Надзвичайно теплим і цікавим був виступ близького друга, поціновувача і колекціонера Петра Седня, відомого лікаря.

Серед присутніх була родина Михайлюків – це щирі, близькі друзі Федора Кравчука, які підготували літературну композицію присвячену художнику.
Куратором виставки є завідуюча відділом літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського Марія Москаленко.

Запрошуємо відвідати виставку талановитого митця, картини якого цінують у багатьох країнах світу!

Виставка триватиме до 15 серпня ц.р.
Довідки за тел.: (04622) 4-10-03 та 4-43-26






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1454 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість