Головна » 2012 » Січень » 25 » Відкрилась виставка творчих робіт, виконаних у стилі оригамі
Відкрилась виставка творчих робіт, виконаних у стилі оригамі
18:04
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.Коцюбинського відкрилася виставка творчих робіт, виконаних у стилі оригамі гуртка «Сакура» Центру Науково-технічної Творчості Учнівської Молоді під назвою «Дивовижний світ оригамі».
Усього експонуються понад 100 робіт юних майстрів.
Оригамі (яп. 折り紙 орі — «складати», камі — «папір», тобто «складений папір»; також трапляється написання орігамі) — мистецтво складання паперу. Метою цього мистецтва є створення витворів шляхом використання схеми геометричних згинів і складок. Термін оригамі відноситься до всіх типів складання паперу, а не тільки японських зразків.
В оригамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма засобами й утворювати дуже складні фігури. Зазвичай фігури оригамі складають без розрізів з квадратного аркушу паперу, сторони якого можуть бути різних кольорів. Всупереч найпоширенішій версії у традиційному японському оригамі що сягає ери Едо (1603—1867), цих правил суворо не дотримувались і в багатьох випадках аркуші розрізались (Кіріґамі 切り紙) або фігури складали не з квадратного аркушу, а з прямокутного, круглого, трикутного чи з інших неквадратних аркушів паперу.

Виставка триватиме до 26 лютого ц.р.
Квитки – від 2 до 5 грн. Запрошуємо!
Довідки за тел. (04622) 4-10-03 та 4-43-26









QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Переглядів: 1957 | Додав: Maysheff | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість